— Røyken veltet ut fra hotellet mens vi satt ute og ventet, sier Hilde Schjølberg Evensen, som jobber i Bergens Tidende.

Klokken 05.00 natt til 2. pinsedag ble hun og familien evakuert ut av hotellet Sunwing Resort Athena på Østkysten sammen med 450 skandinaver.

Det skjedde tre-fire timer etter at et charterfly fra Bergen hadde ankommet Rodos og levert gjestene ved hotellet, som ligger fire kilometer fra Rodos by.

Mange bergensere

— Det er mye bergensere her nede som nettopp hadde kommet og så ble evakuert, forteller Schjølberg Evensen.

— Alle ble evakuert da vi oppdaget at det var røykutvikling i en av korridorene, for å være på den sikre side. Gjestene var selvfølgelig litt sjokkerte, men ingen er kommet til skade, og brannvesenet var raskt på stedet, sier destinasjonssjef Leif Niemi i Ving.

Brannvesenet er nå ved hotellet og undersøker brannårsaken.

Korridoren full av røyk

— Vi vet ikke hvor røykutviklingen startet, men vi vet at det kom mye røyk fra et rom hvor vi oppbevarer håndduker og sengetøy. Muligens har røykutviklingen startet der og spredd seg over til korridorene, sier Niemi.

Rundt klokken 06.30 fikk gjestene gå tilbake til hotellrommene sine.

— Noen av gjestene er blitt flyttet til nye rom på grunn av sterk røyklukt på hotellet, opplyser Niemi.

Administrerende direktør Gunnar Grosvold i Ving Norge sier til Bergens Tidende at han ikke kjenner til brannen og ikke kan gi noen informasjon om den.

Brannvesenet var raskt på hotellet for stoppe den kraftige røykutviklingen. Foto: Hilde Schjølberg Evensen
Røyken fra hotellet var godt synlig for de evakuerte gjestene. Foto: Hilde Schjølberg Evensen