22 personer ble funnet døde fredag etter at et lite hotell kollapset på det populære feriestedet Angra dos Reis. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

TV-bilder fra området viser hotellet og flere omliggende bygninger fullstendig begravet i gjørme, skriver Aftenposten.no.

Torsdag førte store nedbørsmengder til jordskred flere steder i landets tredje mest befolkede område, Rio de Janeiro. Minst 19 personer omkom.

Frykter flere døde

45 personer er døde i jordskred og flom i den brasilianske delstaten Rio de Janeiro i løpet av det siste døgnet, melder CNN.

Det er meldt mer regn de kommende dagene og trolig vil flere jordskred finne sted, og dødstallene stige.

Brasils president Lula da Silva har kunngjort at han vil sende soldater og marinestyrker for å bistå i redningsarbeidet. Også i går førte store nedbørsmengder til jordskred flere steder i delstaten Rio de Janeiro.

Vanskelig redningsarbeid

Redningsmannskapene har en svært vanskelig oppgave når de skal ta seg frem i de store mudd— og vannmengdene.

Rio har Brasils største oljereserver, og er et yndet turistmål. Angra, Ilha Grande-øyen og andre byer langs kysten er på denne tiden av året svært turistifisert.

Det intense regnfallet førte også til jordskred langs Rio-Santos highway og har rammet trafikken, ifølge opplysninger fra myndighetene.

Reuters
Reuters