Angrepet skjedde i byen Issers, 60 kilometer øst for hovedstaden Alger, mens rekrutter sto i kø utenfor skolen, ifølge det algeriske innenriksdepartementet.

Ingen har påtatt seg ansvaret for attentatet, men al-Qaidas fløy i Algerie, som kjemper for islamsk styre i det nordafrikanske landet, har den siste tiden gjennomført en rekke angrep i fjellområdene øst i landet.

Gruppa har bånd til andre militante islamske grupperinger i andre land i Nord-Afrika og regnes for å være den mest effektive opprørsgruppen i landet.

Angrepet er det verste i Algerie siden et selvmordsangrep i desember 2007 mot flere bygninger tilhørende FN og regjeringen, som kostet 41 mennesker livet, blant dem 17 FN-ansatte.

Tidligere tirsdag ble elleve soldater og én sivilperson drept i et annet angrep i det østlige Algerie.

10. august ble seks sivilpersoner drept i et bilbombeangrep på en kystvaktstasjon og en politistilling i Zemmouri, også det øst i Algerie.

Algerie, som har 34 millioner innbyggere og er en viktig olje— og gassleverandør til Europa, gjennomlevde en ti år lang borgerkrig med islamske opprørere som først var over for få år siden.