Eksplosjonen skjedde mens flere hundre mennesker var samlet til fredagsbønn i moskeen i distriktet Khyber, fortalte Sayed Ahmed Jan. Ifølge en annen talsmann for myndighetene i Khyber var det en selvmordsbomber som sprengte seg i lufta.

Kraftig

— Det var en kraftig eksplosjon, og vi forsøker å få oversikt over hvor mange som er døde, sa en annen tjenestemann, Fazal Mehmood Shah, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Ifølge ubekreftede meldinger raste taket i moskeen ned etter eksplosjonen.

— Det var et selvmordsangrep. Bombemannen hadde åtte til ti kilo sprengstoff på seg, han kom til stedet til fots og utløste sprengladningen inne i hovedrommet i moskeen, sa nestsjefen for administrasjonen i Khyber, Khalid Mumtaz Kundi.

Angrepet var det blodigste som har rammet Pakistan på tre måneder. Skylden for volden som herjer i landet, legges på terrornettverket al-Qaida og på den islamistiske militsen Taliban, som også er svært aktiv i nabolandet Afghanistan.

Drone

Tidligere fredag ble minst fire militante islamister drept da et ubemannet amerikansk fly, en såkalt drone, avfyrte to raketter mot en hus i det nordvestlige Pakistan. USA betegner dette området som et viktig støttepunkt for terrornettverket al-Qaida.

Rakettene slo ned i Shin Warsak-området i distriktet Sør-Waziristan, opplyste talsmenn for de lokale myndighetene til nyhetsbyrået AFP. Etter angrepet ble det funnet fire døde og to skadde, sa talsmennene. (©NTB)