Talsmann for sikkerhetsstyrkene i Nineveh-provinsen, brigadesjef Khalid Abd al-Sattar, opplyser at kidnapperne stanset to busser i en landsby like ved Mosul.

– Ukjente bevæpnede menn kidnappet 42 studenter tilhørende universitetet i Mosul. De stanset bussene på hovedveien nær Mosul i et område som heter Jorum, opplyser Abd al-Sattar.

Buss rømte

Han opplyser videre at en av bussene klarte å kjøre unna, mens den andre bussen ble stanset og de 42 mannlige studentene om bord ble kidnappet.

– Kidnapperne avfyrte flere skudd mot bussen som kjørte bort. Tre studenter ble såret, forteller Abd al-Sattar som legger til at studentene var på vei fra hjembyen Shurkat, 70 kilometer unna Mosul.

Amerikanske og irakiske soldater er for tiden innblandet i kamper mot det som påstås å være al-Qaida-medlemmer nord i Irak.

Mosul anses for å være al-Qaidas siste skanse i landet.

Forvirring om dødstall

Natt til søndag ble fem personer drept i kamper mellom amerikanske soldater og sjiamuslimsk milits i Bagdad, ifølge irakisk politi.

Kampene foregikk i Sadr-byen, en bydel øst i Bagdad.

17 personer skal ha blitt såret i kampene. Blant de sårede skal det være minst to kvinner og fire barn.

En talsmann for de amerikanske styrkene i Irak hevder imidlertid at ni personer ble drept og det som følge av et amerikansk luftangrep i bydelen.

Sadr-byen er en hovedsakelig sjiamuslimsk bydel hvor Moqtada al-Sadr og hans Mahdi-milits har mye støtte.

Bydelen har fått navnet etter Moqtada al-Sadrs svigerfar, ayatolla Mohammad Baqir al-Sadr, som ble henrettet av Saddam Hussein i 1980.