Lastebilen med om lag ett tonn sprengstoff som forserte sykehusets porter fredag kveld, gjorde enorm skade. Kun deler av en vegg var igjen av den fire etasjer høye bygningen. Flere personer lå fortsatt begravd i bygningsmassene lørdag ettermiddag.

— Redningsmannskapene har ikke gitt opp håpet om å finne overlevende, sa talsmann for sivilforsvaret i Moskva, Victor Belzov.

Over 70 skadde blir behandlet på sykehus i nærheten, og myndighetene har bedt blodgivere om å melde seg. Et transportfly med leger og forsyninger er fløyet til området.

Lørdag kom Russlands forsvarsminister Sergej Ivanov til byen Mozdok hvor sykehuset lå. Han skal lede granskningen av angrepet som russiske myndigheter mistenker tsjetsjenske opprørere for å stå bak.

Nord-Ossetia ligger på grensen til Tsjetsjenia hvor muslimske opprørere kjemper for løsrivelse fra Russland. Mozdok rommer en av Russlands viktigste baser i området, og president Vladimir Putin har bedt om en forklaring på hvordan opprørerne klarte å ta seg inn i hjertet av russisk militært område.

Frykten er stor for flere angrep fram mot presidentvalget i Tsjetsjenia 5. oktober.

(NTB)