Det er nyhetsbyrået Xinhua som melder at antallet som er bekreftet døde etter den dramatiske skyskraperbrannen i Shanghai mandag er stigende. 42 er nå bekreftet døde.

Mange av de som bodde i skyskraperen var pensjonerte lærere, skriver Reuters.

Flammeinferno

Det tok hele seks timer før brannen i den 28. etasjers høye bygningen endelig ble slukket. Hele 80 brannbiler ble satt inn i slukningsarbeidet.

Øyenvitner på stedet beskriver hjerteskjærende scener, der desperate mennesker kastet seg ut fra vinduene for å unnslippe brannen.

Til sammen skal hundre mennesker ha reddet seg ut fra flammeinfernoet, men det er uklart hvor mange av disse som er skadede.

Brannen skal ha startet i stillas utenfor bygningen, før vinden skal ha spredd flammene inn i bygningen.

Våte sokker

En overlevende sier at hun flyktet nedover trappene fra 16. etasje sammen med ektemannen, sønnen og et barnebarn. På vei ned møtte de brannmannskap som sørget for å få dem i sikkerhet.

— Røyken var svært sterk, og glasset i vinduene var glovarme. Sønnen min tok av sokkene og dyppet dem i vann, og vi brukte dem for å dekke til nesene våre. Jeg snublet over mennesker mens vi gikk, sier Li Xiuyun (61).

Stillas

Fotografier i kinesiske medier viser at enkelte beboere tok seg ut på et stillas som omringet bygningen, og som de klynget seg fast i. Det ble også observert et helikopter som senket redningsarbeidere ned på taket av bygningen.

STRINGER SHANGHAI

REDNINGSMANNSKAPENE bærer bort skadde mennesker fra den brennende skyskraperen.

STRINGER/CHINA