Pakistan har utplassert 70.000 soldater i grenseområdet mot nabolandet Afghanistan, for å jakte på antatte medlemmer av al Qaida og Taliban.

Ifølge pakistanske sikkerhetskilder skjuler det seg hundrevis av militante islamister i området, mange av dem utlendinger.

Tirsdag ble 21 mennesker drept under et angrep mot en militærpost i landsbyen Sarbandki. Soldatene skjøt tilbake og drepte 14 av angriperne, opplyser en pakistansk sikkerhetskilder til Associated Press.

Amerikansk helikopter Volden i området blusset opp lørdag, da åtte mennesker ble drept under et angrep mot hjemmet til en religiøs leder i området.

Lokale ledere hevder at huset ble angrepet av et amerikansk kamphelikopter som avfyrte raketter, og pakistanske myndigheter har rettet en formell protest til de amerikanske styrkene i Afghanistan.

Amerikanske talsmenn har tilbakevist opplysningene, men medgir at hendelsen er under etterforskning.

Drept av rakett De amerikanske styrkene i Afghanistan har også tidligere gjennomført angrep på pakistansk side av grensen, med sivile tap som følge.

I begynnelsen av desember ble den egyptiske islamisten Abu Hamza Rabia og fire andre drept under et angrep i området.

Pakistanske myndigheter hevdet at Rabia var en sentral leder i terrornettverket al Qaida, og selv forårsaket eksplosjonen ved «et arbeidsuhell».

Øyenvitner i landsbyen fortalte derimot at huset ble truffet av en rakett som trolig ble avfyrt av et førerløst amerikansk fly, en såkalt drone.

Bortført En journalist fra den pakistanske avisen The Nation oppsøkte ruinene av huset, og fant beviser for at det var truffet av en amerikansk rakett.

Hayatullah Khan tok bilder av rakettrestene, og sendte dem til både pakistanske og internasjonale medier.

Noen dager senere ble Khan stanset og bortført av maskerte menn i landsbyen Mir Ali. Siden 5. desember har ingen hørt noe fra ham.