Minst 42 personer, 41 av dem sivile, ble drept i onsdagens israelske angrep i Libanon, melder nyhetsbyrået Reuters. Men dødstallene var fortsatt uklare onsdag formiddag.

Det verste angrepet fant sted i landsbyen Srifa nordøst for havnebyen Tyr, og ifølge lokale beboere er minst 12 personer blitt drept og 30 såret, melder Reuters. Nyhetsbyrået AFP melder at 21 personer ble drept i angrepet.

Ifølge øyenvitner ble ti hus i landsbyen ødelagt i det to timer lange angrepet natt til onsdag, hvor både kampfly, helikoptre og kanonbåter deltok.

— Massakre - En massakre er blitt gjennomført i Srifa, sier landsbyens ordfører Afif Najdi til fjernsynskanalen Al Arabiya.

— Flere titall personer er døde, og ødeleggelsen er massiv. Nødhjelpstjenestene slukker branner, men de kan ikke gå inn i husene for å hente ut døde, sier Najdi.

Minst 29 personer ble drept i israelske luftangrep andre steder øst og sør i Libanon, melder kilder i Libanons sikkerhetstjeneste, ifølge Reuters. Hizbollah sier at en av geriljaens krigere er blitt drept.

Angrepene rammet blant annet Ghaziyeh og Salaa nær Tyr, den sørlige grensebyen Rmaish, de østlige landsbyene Nabi Sheet og Maarabun og flere områder rundt Beirut.

Bakkestyrker Samtidig rykket israelske bakkestyrker inn i Sør-Libanon for å angripe Hizbollah-stillinger.

— Det er snakk om avgrensede angrep og nålestikkoperasjoner, sier en talsmann for den israelske hæren.

— Det er ikke utenom det vanlige. Dette har skjedd nær grensa, legger han til.

Israelske soldater har krysset grensa for å ødelegge Hizbollah-stillinger flere ganger de siste dagene, og har etterpå returnert til Israel. Men den israelske hæren vil heller ikke utelukke en større operasjon med bakkestyrker inn i Libanon på et senere stadium.

Israel innledet flyangrep mot Libanon etter at Hizbollah kidnappet to israelske soldater i et raid over grensa for ei uke siden. Over 270 mennesker, de aller fleste sivile, er blitt drept i de israelske angrepene.

GORAN TOMASEVIC