Ifølge pakistanske myndigheter ble minst 35 politifolk holdt som gisler av angriperne som okkuperte skolen i åtte timer før sikkerhetsstyrkene greide å gjenvinne kontrollen.

Omringet

Regjeringssoldater omringet anlegget, og det kom til kraftig skuddveksling i 10-15 minutter inne på skoleområdet der en rekke politistudenter skal ha vært innesperret. En talsmann for departementet sier at fire av gisseltakerne er drept og at flere andre er arrestert. Men situasjonen er fortsatt uavklart.

TV-bildene viser at noen soldater feiret seieren med å avfyre skuddsalver i luften, mens andre danset på taket på skolebygningen. Bildene viser også hvordan arresterte gisseltakere får hard behandling av sol-datene.

Omfanget av angrepet er fortsatt ukjent. Dødstallene spenner mellom 11 til 40 drepte. I tillegg skal mange ha blitt såret i angrepet.

Gjerningsmennene var utstyrt med automatvåpen og håndgranater da de stormet politiskolen, og i de påfølgende timene ble det meldt om både skyting og kraftige eksplosjoner fra området.

Mange såret

Foruten de drepte, skal minst 80 mennesker være såret i skytingen.

Angrepet kommer få uker etter et tilsvarende angrep mot bussen til Sri Lankas cricketlandslag i Lahore, der syv politifolk og en sjåfør ble drept. Den gangen slapp 14 av terroristene unna.

Urolig hjørne

Det nordvestre hjørnet av Pakistan mot Afghanistan har den siste tiden vært utsatt for stadig mer vold fra militante grupper. Den siste tiden er det særlig de store byene som har vært utsatt for angrep.

Manawan politiskole, som mandag ble utsatt for væpnet angrep, ligger i utkanten av La-hore på veien mot India.

Myndighetene opplyser at angrepet kom mens rekruttene drev med morgendrill på akademiets paradeplass. Flere hundre mennesker var på skoleområdet på den tiden.

«Planlagt angrep»

Terroristene angrep fra fire kanter samtidig, kunne vitner fortelle. De kastet granater før de åpnet ild.

Noen av angriperne skal ha vært kledd i politiuniformer.

Talsmann for innenriksdepartementet, Rehman Malik, kalte angrepet et «planlagt, organisert, terroristangrep».

– Dette viser hvor langt våre fiender er villige til å gå, sa han til den lokale Geo TV-stasjonen.