Alle de 40 som omkom i skogbrannen i Israel torsdag, var fangevoktere som befant seg om bord i en buss, opplyser israelsk politi.

Bussen skulle frakte fangevokterne ut av det brannherjede området utenfor Haifa nord i Israel da den veltet. Ifølge israelsk radio tok hele bussen fyr.

Ikke kontroll

Brann— og redningsmannskaper hadde torsdag ettermiddag ikke kontroll over brannen i Carmel-skogen.

Brannen er en av de verste i Israel på mange år, og landets statsminister Benjamin Netanyahu ba torsdag om hjelp fra utlandet til å slukke brannen.

— Dette er en svært vanskelig hendelse, sier lederen for ambulansetjenesten Magen David, Eli Bein.

Kom seg ikke unna

Det skal ha vært rundt 50 personer inne i bussen da ulykken skjedde. Ifølge de første meldingene var passasjerene fanger fra et fengsel for palestinere, som ikke hadde mulighet til å komme seg ut av de låste dørene i bussen.

Senere meldte avisen Haaret’z at bussen var full av fangevoktere som skulle evakueres, noe som ble bekreftet av politiet torsdag ettermiddag.

Politiet beordret hundrevis av mennesker til å komme seg unna områdene på grunn av brannfaren. Flere titalls mennesker skal ha blitt skadet i skogbrannen.

Årsak ukjent

Også rundt 500 palestinske fanger fra Damon-fengselet måtte fraktes ut av området. I tillegg ble en kibbutz og et hotell evakuert.

Det er foreløpig uklart hva som forårsaket brannen, men politiet kunne torsdag ikke utelukke at den var påsatt.