I går morges ble det også meldt at flommen hadde tatt to liv i byen Tewkesbury i Gloucestershire. De to prøvde å pumpe vannet ut av en overfylt rugbyklubb. Det antas at de er blitt forgiftet av røyken fra den bensindrevne pumpen.

Tirsdag ble liket av en mann i førtiårene funnet i elven ved byen Bedford. Tidligere i uken mistet to for tidlig fødte tvillinger livet i Tewkesbury fordi flommen gjorde det umulig å få dem til sykehus fort nok. I den samme byen har en 19-åring vært savnet siden lørdag.

Tusenvis av mennesker har midlertidig måttet flytte ut av hjemmene sine.

Må vente to uker på vann

Selskapet Severn Trent Water håpet i går å få i orden vannforsyningen til 10.000 personer, men opplyste at det kan gå to uker før alle igjen har fått tilbake vannet.

Mange mennesker har klaget over at de mobile gatetankene har gått tomme. Politiet skylder på at enkelte har oppført seg egoistisk. Men en talskvinne for Severn Trent Water uttrykte håp om bedring etter at militæret nå er satt inn for å etterfylle tankene.

I går ettermiddag hadde nivået på Themsen stabilisert seg i områdene Oxfordshire og Berkshire. Frykten for mer flom her har derfor avtatt. Men miljøvernmyndighetene opprettholdt advarselen om alvorlig flomfare tre steder — to på Themsen nær Oxford og den tredje på elven Ock nær Abingdon i Oxfordshire. I går ble det meldt mer styrtregn i området.

Slår rekorden fra 1789

Flommen i England kommer etter at det i mai og juni er målt større nedbørsmengder enn noen gang siden målingene begynte i 1766. Siden mai er det falt nær 390 millimeter regn over England og Wales. Rekorden hittil på 350 millimeter var fra 1789. 20. juli i år var verst. Da falt det 120,8 millimeter på 24 timer i Worcestershire.

Den forrige storflommen i England var i 1947. Men den skjedde i mars, etter kraftig regn kombinert med hurtig smelting av snø og is som dekket store deler av landet etter en hard vinter. Den gang rammet flommen 100.000 hjem, og flere hundre tusen mennesker måtte midlertidig finne annet bosted.

Skader for 35 milliarder

De materielle skadene av flommen i år er foreløpig beregnet å komme opp i tre milliarder pund, eller rundt 35 milliarder kroner.

Fagøkonomer tror også at flomkatastrofen kan føre til at Storbritannia får lavere økonomisk vekst enn ventet i år. På kort sikt ventes matvareprisene å stige betydelig.

Det er ikke ventet at flommen skader den britiske økonomien på lengre sikt. Men landbruket, som på få år har vært

rammet av både kugalskap og munn- og klovsyke, er en sektor som kan få mer trøbbel med å komme til hektene igjen. Bøndene rapporterer om sterke avlingsskader, og flere steder har de måttet gå til nedslakting av dyr.

Statsminister Gordon Brown har foreløpig lovet 24 millioner pund, eller 285 millioner kroner, i nødhjelp til de flomrammede.