Krister Hoaas og NTB

Det første avhøret av den mistenkte begynte onsdag kveld og varte i rundt to timer.

— Under dette første, ganske lange forhøret, fikk han en mengde spørsmål, og han svarte på alle sammen, sier forsvarer Gunnar Falk til det svenske nyhetsbyrået TT.

Falk vil ikke svare på om den mistenkte kan redegjøre for hva han gjorde dagen da den svenske utenriksministeren ble drept, men sier 35-åringen nekter å ha noe med drapet å gjøre.

Det var 35-åringens far som kjente igjen personen på bildene som ble tatt av overvåkningskameraene på handlesenteret NK, hvor knivstikkingen av Lindh fant sted.

Bildene ble tatt bare noen få minutter før gjerningsmannen gikk til angrep på Anna Lindh og påførte henne de dødelige knivstikkene. Takket være farens identifisering av sønnen, kunne politiet pågripe 35-åringen som nå sitter i varetekt, mistenkt for drapet.

- Ikke skyldig

På en pressekonferanse i dag bekreftet statsadvokat Agneta Blidberg at det første, korte avhøret av mannen er foretatt.

— Jeg går ikke inn på hvordan han stiller seg til anklagen, sa Blidberg til pressen.

Men nyhetssendingen «Ekot» melder at mannen skal ha nektet skyld i de innledende avhørene. Samtidig hevder «Ekot» at mannen ikke er i stand til å gjøre rede for sine bevegelser på drapsdagen.

Tok DNA-prøver

Ifølge en rekke svenske medier, opptrådte mannen rolig og samlet da han ble pågrepet i tirsdag kveld. Han skal ikke ha virket verken sjokkert eller opprørt.

Han ble undersøkt av rettsleger og kriminalteknikere, skriver Aftonbladet. Blant annet tok de mannens fingeravtrykk og DNA-prøver. Dette ble straks sendt til Statens Kriminaltekniske Laboratorium (SKL).

Klar i morgen

Der undersøkes det nå om det er sammenfall mellom 35-åringens DNA og de funnene som ble gjort på capsen som man tror tilhørte drapsmannen.

— DNA-analysen er senest klar i løpet av morgendagen, sa Tore Olsson, fra SKL under pressekonferansen.

Om lag kl. 13.00 onsdag tok tre sivilkledde polititjenestemenn seg inn i en leilighet på en fasjonabel adresse i Stockholm. Med seg hadde de en verktøyveske.

Overklassemiljø

Ifølge Aftonbladet var målet å sikre bevis mot 35-åringen. Den mistenkte mannen skal ha beveget seg i Stockholms overklassemiljø.

Tidlig onsdag ble det også foretatt en husransakelse hjemme hos 35-åringens tidligere kjæreste. Der ble det tatt beslag i en PC, postkort, brev og fotografier.

NEKTER SKYLD: 35-åringen som er mistenkt for å ha drept utenriksminister Anna Lindh, nekter skyld.
Politiet / SCANPIX