Bagdad: Angrepet begynte da en selvmordsbomber kjørte en bil full av sprengstoff opp mot utrykningspolitiets hovedkvarter i Baquba. Like etterpå gikk en annen bil i luften i et travelt gatekryss i nærheten, rett ved en annen politistasjon.

Da de sårede ble fraktet til sykehus, sprengte enda en selvmordsbomber seg selv i luften ved siden av sykebilene foran inngangen til sykehuset. Mannen var kledd i politiuniform, og blant dem som ble såret, var sykehusets direktør.

Kort etterpå ble en fjerde bombe detonert i nærheten av en av sivilforsvarets veisperringer i byen, som er hovedstad i den urolige Diyala-provinsen, seks mil nord for Bagdad.

Store sikkerhetstiltak

Angrepene skjedde til tross for økte sikkerhetstiltak i forbindelse med valget som avholdes søndag, og etter at lederen for al Qaida i Irak, Abu Omar al-Baghdadi, truet med å ødelegge valget med alle midler.

En talsmann for regjeringen, Samira al-Shibli, sa at det var innført portforbud i hele provinsen og at veiene inn til de større byene var stengt for å hindre nye angrep.

Valg søndag

Det har vært sporadiske angrep i tiden opp mot valget, men inntil onsdagens angrep har det ikke vært noen store angrep siden et attentat i Kerbala 5. februar som kostet 41 shiamuslimske pilegrimer livet.

En amerikansk tilbaketrekning fra Irak er avhengig av at valget søndag blir vellykket.