Det melder det iranske nyhetsbyrået IRNA. Det er foreløpig uklart om alle de 302 som skal ha omkommet var om bord i flyet, som styrtet i landsbyen Balguyeh i Shahdab-området, 35 kilometer unna der det skulle lande.

Iranske luftfartsmyndigheter mistet radiokontakten med flyet onsdag ettermiddag, og flyet som styrtet var på vei fra den sørøstlige byen Zahedan til Kerman.

Flyet var et russiskprodusert militært transportfly, trolig av typen Iljusjin. Alle om bord skal ha tilhørt Irans paramilitære, revolusjonære sikkerhetsstyrke.

Den iranske regjeringen kondolerte onsdag kveld til nasjonen og ofrenes familier. Årsaken til onsdagens ulykke er foreløpig ikke kjent, men piloten skal ha rapportert om dårlig vær, blant annet sterk vind, før han mistet kontakten med luftfartsmyndighetene.

Iran ble også i fjor rammet av flere alvorlige flyulykker. I februar omkom 118 mennesker da et fly på vei fra hovedstaden Teheran til Khorramabad nær grensen til Irak styrtet i et fjellområde. Flyet som da styrtet var av typen Tupolev-154.

I desember styrtet et Antonov-fly med passasjerer fra Russland og Ukraina nær byen Isfahan sentralt i Iran. Flyet var på vei fra Tyrkia til Iran. Alle de 46 om bord omkom i ulykken.

(NTB)