Tallet 3.000 stammer fra nettsiden icasualties.org som fører oversikt over USAs tapstall i Irak og Afghanistan, melder NTB.

Desember er blitt den blodigste måneden for USA i Irak på over to år med minst 111 drepte, ifølge nettsiden.

Amerikanske militærmyndigheter har ikke bekreftet tallet.

Det hvite hus uttalte søndag at president George W. Bush sørger over alle døde soldater i Irak. Bush er under hardt press for å endre sin strategi i Irak og holder for øyeblikket på med å utarbeide en ny plan for den amerikanske krigføringen.

– 100 drepes hver dag

– Presidenten mener hvert liv er verdifullt og sørger over hvert liv som går tapt, sier talsmann for Det hvite hus, Scott Stanzel.

– Han vil sørge for at ofrene ikke er forgjeves.

Til sammenligning er flere titusen irakere drept i krig og angrep siden invasjonen i 2003, og FN har beregnet at minst 100 personer mister livet hver dag i det krigsherjede landet.

Tallet på drepte sivile irakere ligger mellom 52.000 og 58.000, ifølge nettsiden iraqbodycount, som registrerer irakiske dødsfall. Pentagon teller ikke sivile tap.

USA har for øyeblikket om lag 134.000 soldater i Irak.

– Vi kommer fortsatt til å kjempe mot voldelige jihadister for å sørge for fred og sikkerhet i den siviliserte verden i årene som kommer, fremholder Stanzel i Det hvite hus.