— Vi har bedt om bistand fra eksperter fra kriminalpolitisentralen i Wien for undersøke alt rundt denne ståldøren og de elektriske låsemekanismene, sier etterforskningslederen, politi-oberst Franz Polzer.

— Mye tyder på at døren ble plassert før noen ble holdt fanget der fra august 1984. Spørsmålet er om Josef Fritzl alene har greid å få på plass denne tunge døren, sier han.

Foreløpig er det ingen ting som tyder på at Fritzl har hatt medhjelpere, han hadde få venner og holdt seg mye for seg selv eller sammen med familien.

Se også: Tidslinje fra Østerrike (Aftenposten)

- Sønnen hadde nøkkel Pent antrukket, høflig og korrekt har han ikke vekket oppsikt på noen måte utenfor familien.

Sabine Kirschbichler som i to år leide en leilighet i huset sammen med sin bror, sier imidlertid til den tyske avisen Brigitte at Josefs sønn hadde nøkkel til kjelleren.

— Han tilllot aldri noen andre å gå ned i kjelleren, sier Kirschbichler.

Da Sabine Kirschbichler så TV-nyhetene fra sin gamle bolig søndag fikk hun sjokk.

— Nå forstår vi hvorfor vi aldri fikk noen kjellerbod, sier hun.

Politiet hadde tirsdag ingen mistanke om at sønnen er delaktig i forbrytelsene mot Elisabeth Fritzl og hennes barn.

Les også: Målløse fagfolk

Undersøker flere hus Etterforskerne undersøker nå om Josef Fritzl kan ha skjulesteder andre steder, siden han eier flere hus i flere andre byer i distriktet. Også huset og kjelleren i Amstetten blir gransket grun-dig for kunne finne andre, mulige skjulte rom.

I fokus for etterforskningen står også påstander om at Josef Fritzl på 70-tallet ble straffet for seksuelle overgrep, og påstander om ildspåsettelse.

Mens politiet etterforsker for fullt, skal sosialvesenet i tiden fremover ordne opp i andre, by-råkratiske problemer.

De tre barna som ble født og vokste opp i kjelleren, og som i dag er 19, 18 og fem år gamle, er formelt sett ikke østerrikske statsborgere. De ble aldri meldt til folkeregisteret eller inn i andre offentlige registre siden de ble født i hemmelighet.

– Men dette skal vi ordne opp i, sier lederen for barnevernet og sosialvesenet i regionen, Hans-Heinz Lanze.

Les mer hos Aftenposten

Les også: Her ble hun holdt fanget

REUTERS
REUTERS
ØSTERRIKSK POLITI
HO