Det ble meldt om brannbomber i Paris og brannstiftelser i byer over hele Frankrike natt til søndag. Politiet brukte helikoptre i jakten på ungdommer som står bak de voldsomme urolighetene, og 300 ble arrestert natt til søndag.

Radiokanalen France Info melder at antallet biler som ble påtent og ødelagt natt til søndag er oppe i 1.300. I Paris skal 22 biler ha brent opp, fire av dem etter at en brannbombe eksploderte på Place de la Republique i sentrum av Paris, og flere nordøst i hovedstaden.

Det er meldt om lignende brannstiftelser i Lille, Nantes, Rennes, Toulouse, Bordeaux og andre byer over hele landet, meldte franske medier søndag morgen.

I Evreux i Normandie brant rundt 70 biler opp. Også et kjøpesenter, et postkontor og to skoler ble påtent i byen, ifølge nyhetsbyrået AP.

Dette gjør lørdagsnatten til den verste siden urolighetene startet i Paris for over en uke siden.

Sju politihelikoptre med kraftige lyskastere og kameraer fløy over Paris og andre byer i et forsøk på å identifisere ungdommene som tenner på biler og bygninger og deretter stikker av, ofte på scootere.

Bare natt til søndag ble 300 personer arrestert mistenkt for delaktighet i opptøyene. Myndighetene har utkommandert rundt 2.300 ekstra politifolk, og til nå har minst tre mennesker kommet alvorlig til skade i de voldsomme urolighetene.