Colombo: Sri Lankas militære opplyser at 27 mennesker mistet livet i en dynamitteksplosjon på Sri Lanka, de aller fleste av dem politifolk.

Eksplosjonen fant sted fredag i nærheten av Batticaloa i den østlige delen av landet, og det skal dreie seg om en ulykke, ifølge de lokale militære.

Det ble først opplyst at minst 60 mennesker hadde mistet livet. Av de 27 som omkom, var to kinesiske statsborgere.

Politiet sier at det var en lastebil med dynamitt som gikk i luften utenfor en politistasjon i Karadiyanani. Sprengstoffet skulle leveres til et steinbrudd, blir det opplyst.

En ulykke

— Det var en ulykke. Sprengstoffet ble oppbevart på politistasjonen av sikkerhetsgrunner, og det eksploderte da politiet utleverte noe sprengstoff til kontraktørene, sa den militære talsmannen Udaya Medawela.

En talsmann for mediesenteret for nasjonal sikkerhet i Colombo sa tidligere at to utenlandske borgere var blitt drept, og lokale medier sier det dreier seg om to kinesere.

Kina er blitt sterkt involvert i flere større byggeprosjekter på Sri Lanka etter at regjeringshæren nedkjempet de tamilske separatistene LTTE i 2009.

Under borgerkrigen mellom LTTE og regjeringshæren var Batticaloa en by det ble sagt var kontrollert av regjeringshæren om dagen og av LTTE om natten.