Utbruddet av den dødelige lungesykdommen er det første siden verden ble friskmeldt av WHO den 5. juli i år.

-En ny PCR-test som ble gjort ved det nasjonale universitetssykehuset i dag, ble bekreftet positiv, opplyste helsedepartementet i Singapore i en uttalelse tirsdag. Helsemyndighetene tror imidlertid at det dreier seg om ett enkelt utbrudd av den dødelige lungesykdommen.

Den smittede er en 27 år gammel mastergradstudent fra Singapore som arbeidet ved et mikrobiologisk laboratorium ved universitetet i byen. Han skal imidlertid ikke ha arbeidet med sars-viruset, og det er foreløpig ukjent hvordan han er blitt smittet. 27-åringen har heller ikke vært i noen av de tidligere sars-infiserte områdene.

-Det virker som dette er et enkelt, isolert tilfelle, opplyste helsedepartementet tirsdag. Beredskapen er likevel blitt skjerpet kraftig, og 25 personer som 27-åringen har vært i kontakt med, er satt i karantene, opplyser myndighetene. Også tre av avdelingene ved Singapores største sykehus er stengt av som følge av sars-utbruddet.

Sars-epidemien startet i Kina i fjor høst og spredte seg deretter til over 30 land verden over. Nærmere 8.500 mennesker ble smittet, mens over 800 døde av sykdommen, 33 av dem i Singapore.

(NTB)