Tornadoene forårsaket store ødeleggelser i Arkansas, Tennessee og Mississippi, der hustak ble revet av og elektrisitetsnettet ble ødelagt.

Et ektepar og den elleve år gamle datteren deres omkom i Atkins i Arkansas, da en tornado raserte hjemmet deres.

I Tennessee omkom minst 13 mennesker i uværet, og i Arkansas omkom elleve mennesker, mens minst to er omkommet i Kentucky, opplyser lokale myndigheter.

I Memphis falt taket på et kjøpesenter ned, og flere mennesker ble sperret inne. Også på et skoleinternat i Jackson ble mange sperret inne av tornadoenes herjinger.

Stengte valglokaler Flere valglokaler i det vestlige Tennessee måtte stenge før tida som følge av uværet, og det ble meldt om materielle ødeleggelser og strømbrudd flere steder.

Flere av presidentkandidatene kondolerte pårørende og ofre for tornadoenes herjinger, og ifølge lokale medier måtte minst fire valglokaler i Tennessee stenge på grunn av uværet.

I Arkansas ble minst elleve distrikter rammet av uværet, og situasjonen er kaotisk.

– Vi har ikke den fjerneste anelse over hvor mange som er skadet. Det er helt sikkert snakk om flere titalls. Vi fortsetter å søke gjennom rammede områder for å lete etter flere, sier en talsmann for guvernøren i Arkansas.

Gasseksplosjon En voldsom brann brøt tirsdag kveld ut på en gasspumpestasjon i Tennessee. Brannen spredte seg til flere bolighus i nærheten. Ifølge den lokale redningstjenesten er det funnet flere omkomne, men det er ennå ikke klart om de mistet livet som følge av brannen eller av tornadoenes herjinger.

Brannen startet på en gasspumpestasjon ved Green Grove, 65 kilometer nordøst for Nashville. Årsaken til brannen er ikke kjent, men brannvesenet utelukker ikke at den kan ha oppstått som følge av tornadoer.

– På nåværende tidspunkt vet vi ikke hva som forårsaket brannen, men vi forsøker å ta oss inn på branntomta for å undersøke nærmere, opplyser en talskvinne for redningstjenesten i Tennessee.

Flammene skjøt 120 til 150 meter opp i været, og brannen spredte seg raskt til flere bolighus i nærheten.