Mannen ble skutt i Croydon sør i London, melder BBC. Tilstanden til 26-åringen var alvorlig da han ble funnet, og han døde senere av skadene.

Opptøyene i den britiske hovedstaden brøt ut sent lørdag kveld i bydelen i Tottenham nord i byen, i forbindelse med en demonstrasjon etter at politiet torsdag skjøt og drepte Mark Duggan (29).

Statsminister David Cameron har avbrutt ferien for å håndtere uroen som har pågått siden lørdag, og han møtte pressen tirsdag. Han informerte om at det vil bli satt inn 10.000 ekstra politifolk i London natt til onsdag.

— Politimenn har vist et utrolig mot, men det er klart at vi må ha mye mer politi i gatene, og en langt mer robust politistyrke, sa Cameron.

Så langt er 450 mennesker arrestert, og Cameron varsler at det vil bli enda flere.— Disse menneskene kommer til å oppleve konsekvensene av sine handlinger, sier han og legger til at han vil sørge for fortgang i rettsprosessene.

— Dere vil føle lovens fulle styrke, og hvis dere er gamle nok til å utføre disse kriminelle handlingene, er dere også gamle nok til å ta ansvar. Dere ødelegger ikke bare samfunnene deres, men også deres egne liv, sa statsministeren.

Parlamentet, som for tiden har sommerferie, kalles inn til et ekstraordinært møte torsdag for å diskutere situasjonen.