Det statlige iranske nyhetsbyrået IRNA meldte om flere omkomne, CNN rapporterte at 15 mennesker var døde, mens den iranske idrettsledelsen sa at ingen var døde.

Ulykken skjedde under en fotballkamp, der det kan ha vært så mange som 40.000 tilskuere på tribunen, som er bygget for 10.000 mennesker.

Rundt 250 ble skadd da en del av taket over arenaen raste sammen i andre omgang av fotballkampen. Taket skal ha gitt etter for vekten av mennesker som hadde inntatt tilskuerplass oppå taket.

Mange ble behandlet for lettere skader på stedet, mens omlag 100 mennesker ble brakt til sykehus. Tilstanden skal ifølge sykehuset være kritisk for en av de skadde, mens to andre er innbrakt med mulige hjerneskader.

Iransk fjernsyn viste bilder av tusenvis av mennesker som løp i ulike retninger på flukt fra fotballarenaen. Mange av skadene skal ha oppstått da mennesker ble trampet ned.

Redningsarbeidet skal ha vært ekstra vanskelig på grunn av de mange tilskuerne som hadde strømmet til for å se et oppgjør mellom to iranske førstedivisjonslag.

NTB-DPA-REUTERS