Ifølge lokale fagforeningsledere kan langt over halvparten av de 400 brannmennene som ble utkalt til World Trade Center, være omkommet.

Blant de omkomne er både brannsjefen og visebrannsjefen i New York.

I tillegg er altså nærmere 80 politibetjenter savnet, melder CNN.

— Opptil 10.000 døde

Fjernsynsstasjonen Fox melder tirsdag kveld at dødstallet ifølge en kilde i det amerikanske forsvaret kan komme opp i 10.000. Anslagsvis 50.000 mennesker hadde sitt arbeid i World Trade Center.

266 mennesker mistet livet i de fire flyene som ble kapret og styrtet. Tre av dem ble styrt rett inn i World Trade Center og Pentagon, mens det fjerde styrtet i Pennsylvania.

New Yorks borgermester Rudolph Guiliani sa at dødstallene etter terrorangrepet mot World Trade Center vil være "høyere enn noen av oss kan orke".

Guiliani opplyste at 600 mennesker, hvorav 150 i kritisk tilstand, var under behandling på New Yorks sykehus. Ytterligere 1.500 fikk behandling på stedet.

Usikre tall

Meklerhuset Morgan Stanley opplyste tirsdag at de er bekymret for 3.500 ansatte som arbeidet på kontorene deres i World Trade Center.

Det er ikke klart hvor mange som mistet livet i angrepet på Pentagon i Washington, men opptil 800 mennesker er savnet. Mennesker kunne fortsatt være innesperret i bygningen, som onsdag sto i brann.

Forsvarsminister Donald Rumsfeld selv var blant dem som hjalp til med å få skadde ut etter angrepet. Mange timer etter angrepet ble skadde stadig brakt til sykehus.

TERRORSJOKK: Opptil 10.000 mennesker kan være døde i tidenes verste terrorhandling.