— Massey Energy Company bekrefter at 25 er døde som resultat av en tragisk eksplosjon i gruven Upper Big Branch, heter det i en melding fra selskapet.

Fire er fortsatt savnet, mens to er innlagt på sykehus. Ulykken skjedde i Raleigh County i delstaten West Virginia.

Tidligere tirsdag het det at tolv var omkommet.

Massey eier gruven gjennom datterselskapet Performance Coal.

Eksplosjon

Hva som forårsaket eksplosjonen er fortsatt uklart. Guvernøren i West Virginia, Joe Manchin sier at nyheten om gruvekollapsen er «fryktelig», og at tankene hans går til de pårørende.

— Jeg vil at de familiene som fortsatt venter på nytt om sine kjære, skal vite at vi gjør alt vi kan for å få gruvearbeiderne ut så fort og så sikkert som mulig, sier Manchin i en uttalelse på sin nettside.

Mandag kveld var han på vei til gruveområdet der han skal møte pårørende til de savnede.

West Virginia-senatoren Jay Rockefeller sier i en uttalelse at både han og kona er «knust» av nyheten om gruvekollapsen.

— Jeg gjør alt jeg kan for å sørge for at alle ressurser blir gjort tilgjengelig for redningsarbeidet. Våre tanker går til de modige gruvearbeiderne og familiene deres, sier Rockefeller.

Mange ulykker

I januar 2006 mistet tolv gruvearbeidere livet i en gruveulykke i en kullgruve i West Virginia. En eksplosjon førte til at gruvearbeiderne ble stengt inne i 40 timer 80 meter under bakken. Én arbeider overlevde ulykken.

Den verste gruvelykken i USAs historie fant sted i 1907 da 362 gruvearbeidere omkom i en eksplosjon, også det i West Virginia.

En ambulanse kjører fra Upper big Branch-gruva i West Virginia mandag. Minst sju personer døde da gruva raste sammen etter en eksplosjon. Foto: REUTERS/WVVA-TV/SCANPIX