Det er den svenske avisen Expressen som i dag melder at en foreløpig utreding fra Forensic Science Service i Birmingham (FSS), viser DNA-spor fra dem varetektsfengslete 24-åringen på mora-kniven som ble brukt da Anna Lindh ble påført de dødelige stikkene.

— Mer enn nok bevis

Kniven, med plastskaft, ble funnet inntil rulletrappene på handlesenteret NK hvor angrepet på Lindh fant sted. Opplysningene skal være tilstrekkelig til å knytte den 24 år gamle mannen direkte til udåden.

— Vi har mer enn nok av tekniske bevis, sier en kilde til Expressen.

Det var Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL) som gjorde mikroskopiske funn av organisk materiale på kniven. SKL sendte funnene videre til Forensic Science Service i Birmingham, som skal huse Europas fremste eksperter på DNA-analyse.

En rekke funn

Neste uke kommer etterforskningsledelsen ved Stockholms-politiet og svenske kriminalteknikere til å møte representanter for FSS. Da er det ventet at de engelske ekspertene vil fremlegge sikre bevis på at 24-åringen har holdt i kniven. Tidligere har svenske medier viderebrakt opplysninger om at 24-åringens DNA er funnet på den blå capsen som den antatte morderen kastet fra seg eller mistet langs fluktruten inne i det tilliggende Sahléngalleriet.

På capsen ble det også funnet DNA fra Anna Lindh, noe som gjør at politiet med stor grad av sikkerhet jan slå fast at capsen faktisk tilhørte drapsmannen. 24-åringen skal også ha erkjent at knivstikkingen overfor sin mor, og i detalj ha fortalt henne hva som skjedde inne på NK.

FENGLET: 24-åringens DNA er trolig funnet på drapsvåpenet.
SCANPIX