Politiet opplyser at 57 mennesker er skadd. De døde omkom av røykforgiftning, opplyser helsepersonell.

Katastrofen var et faktum da noen kastet alkohol og ikke vann på flammene, melder lokale medier. Om lag 1000 gjester hadde kommet til diskoteket Utopia, som lå i den velstående sørlige delen av Lima. De skulle feire at klubben hadde vært åpen i én måned.

Døde dyr

På festen ble det også vist fram ville dyr i bur, og en død løve og tiger skal ha blitt funnet inne i det utbrente diskoteket.

Brannen startet ved 3-tiden om morgenen, og den skal ha utviklet seg svært raskt:

— Alt skjedde utrolig fort, i løpet av sekunder. Det gikk så fort at folk ikke forsto hva som skjedde, sier et vitne til TV-kanalen Canal N. Han mente at få av gjestene visste hvor nødutgangene var.

Manglet brannutstyr

Ifølge brannsjef Tulio Nicolini var diskoteket overhodet ikke sikret mot brann. Blant annet skal det ikke ha hatt utstyr for å sprøyte vann på flammene.

— Dette var en katastrofe som måtte skje. Det var en fryktelig tragedie som kunne vært unngått med sikkerhetstiltak, sa han.

Bydelens ordfører, Carlos Dargent, sa at diskoteket var ulovlig, og at verken lokalet eller driften var godkjent.

Det er andre gang på litt over et halvt år at Lima blir rammet av en større brann. I desember omkom mer enn 200 mennesker da fyrverkeri antente et travelt handleområde i sentrum av Lima.

(NTB)