Marmaris er et populært feriemål for bergensere, ettersom det går direktefly fra Flesland til den tyrkiske feriebyen.

Men ingen nordmenn skal være rammet av nattens eksplosjoner.

— Lokalt politi har opplyst til vår konsul at ingen nordmenn skal være blant de sårede, sier pressetalskvinne Trine Broe-Andersen i Utenriksdepartementet til bt.no.

I alt tre eksplosjoner rammet den populære feriebyen Marmaris i sør i landet. Den første eksplosjonen sprengte i stykker en liten minibuss. Eksplosjonen ble forårsaket av en bombe som var plassert under setet i minibussen, som befant seg utenfor en McDonald’s-restaurant i en av de travleste gatene i byen. Femten personer ble såret i bombeeksplosjonen.

Angrepet skjedde mens gatene var fulle av turister.

— Bomben hørtes ut som et pistolskudd, sier Danielle Pearson, som befinner seg i Marmaris, til Sky News.

10 briter såret

10 av de sårede er briter, ifølge en talskvinne for det britiske utenriksdepartementet. Alle de ti er fraktet til lokale sykehus i Marmaris. For fire av dem skal tilstanden være alvorlig, men ikke livstruende.

Den første eksplosjonen ble 45 minutter senere etterfulgt av to eksplosjoner i nærheten av havnen og ved en boligblokk. Seks tyrkere ble såret i de to siste eksplosjonene.

Marmaris ligger ved kysten sør i Tyrkia og er et svært populært feriested for både vesteuropeere, russere og tyrkere.

I tillegg til eksplosjonene i Marmaris ble seks personer lettere såret da en bombe plassert i nærheten av en skole i Istanbul eksploderte sent søndag.

Ingen tatt ansvaret Ingen hadde natt til mandag påtatt seg ansvaret for bombeangrepene i de to tyrkiske byene. Politiet mistenker at kurdiske separatister står bak, melder BBC.

Kurdiske separatister, venstreorienterte grupper og muslimske militante grupper har tidligere gjennomført bombeangrep i Tyrkia.

Fredag ble fire personer såret i to bombeeksplosjoner i Adana sør i landet. Og i begynnelsen av august ble den sørlige delen av Tyrkia rammet av en rekke bombeeksplosjoner. Et godstog sporet av, trolig på grunn av en mine, og 17 personer ble såret da to bomber eksploderte utenfor en bank.

REUTERS
REUTERS