Samtidig satte den israelske hæren i verk den største militære operasjonen på Vestbredden på 17 måneder, da rundt 100 stridsvogner og pansrede personellkjøretøyer reokkuperte det meste av byen Ramallah nord for Jerusalem.

— Disse angrepene er et blodbad og en fortsettelse av Sharon-regjeringens krigsforbrytelser i flyktningleirene, sa palestinernes forhandlingsleder Saeb Erekat.

— Dette beviser at Sharon ønsker USAs visepresident Dick Cheney og USAs spesialutsending Anthony Zinni velkommen, og svarer på fredsinitiativene med en strøm av palestinsk blod, sa Erekat.

Vest for Ramallah ble en israelsk politimann skutt og drept tirsdag morgen, og to andre israelere såret. De tre israelerne kjørte i en bil, da de ble beskutt nær bosettingen Kyriat Sefer.

18 palestinere ble drept og minst 50 ble såret, ni av dem alvorlig, da store israelske styrker sent mandag kveld angrep Jabaliya-leiren nord på Gaza-stripen.

Leiren, som med sine 200.000 innbyggere er den største og tettest befolkede flyktningleiren på Gaza-stripen, ble først omringet av palestinske stridsvogner og pansrede kjøretøyer, som deretter rykket inn fra nord, støttet av kamphelikoptre. (NTB)

OPERASJON: Den israelske hæren satte i verk den største militære operasjonen på Vestbredden på 17 måneder.