Hardest rammet er delstaten Colima ved stillehavskysten, hvor episenteret også befant seg. Ifølge delstatens guvernør mistet minst 19 personer livet og flere ble skadd.

Usedvanlig lenge

— Det er store skader på boliger, for det meste i delstatens hovedstad, sier guvernør Fernando Moreno.

Jordskjelvet målte 7,6 på Richters skala og er det kraftigste siden oktober 1995. Skjelvet skal ha vart usedvanlig lenge og skjedde tirsdag kveld, natt til onsdag norsk tid.

Panikk

Innbyggerne i hovedstaden Mexico by løp ut i gatene i panikk. Skjelvet førte til strømbrudd, og vakte forferdelige minner fra skjelvet i 1985 da rundt ti tusen mennesker mistet livet. Det skjelvet målte 8,2 på Richters skala.

— Jeg var i ferd med å legge barnet mitt da alt begynte å riste. Vi løp ut sammen med alle naboene. Jeg tenkte på jordskjelvet i 1985, forteller Beatriz Reyes, som bor i sentrum av Mexico by.

Ifølge seismologene i amerikanske USGS er det blitt meldt at skjelvet førte til skader i delstatene Colima, Michoacan og Jalisco. Det ble imidlertid ikke oppgitt flere detaljer.

— Dette jordskjelvet kan ha forårsaket betraktelige skader på bygninger og mennesker på grunn av dets lokalisering og styrke, sier USGS på sin nettside.

(NTB)