Kinesiske hjem har blitt måkt vekk og veier har blitt ødelagt. Jordskredene i det nordvestlige Kina søndag, er de siste katastrofale konsekvensene av det kraftige regnværet og oversvømmelsene som har rammet store deler av Kina de siste ukene.

Myndighetene opplyser at minst 96 mennesker har omkommet og en offentlig tjenestemann sier til statlig kinesisk TV at mer enn 2.000 mennesker er savnet etter at jordskredene traff distriktet Zhouqu søndag.

Under vann

Zhouqu ligger i Gannan i Gansu-provinsen nordvest i landet og det statlige nyhetsbyrået Xinhua sier området i stor grad er befolket av tibetanere.

Statlige medier opplyste søndag morgen at Kinas statsminister Wen Jiabao er underveis til det flom— og jordskredrammede området.

Ifølge Xinhua kan 50.000 mennesker ha blitt berørt av jordskredene som har kuttet energiforsyningen til distriktet. Nyhetsbyrået sier at halve distriktet står under vann, og at den tykke gjørma gjør veiene uframkommelige.

Kraftig regnvær

Redningsmannskaper har problemer med å komme seg fram, og myndighetene inspiserer området fra helikopter.

TV-bilder viser soldater som spar i gjørma for å finne savnede. Så langt skal nesten 700 mennesker ha blitt reddet.

Jordskredene skjedde etter kraftig regnvær i området, og de nye dødsfallene kommer i tillegg til de mer enn 2.000 som har omkommet i de verste oversvømmelsene og regnstormene på mange år i Kina.