Nå er i alt 4185 palestinere er tatt til fange av den israelske hæren siden den begynte offensiven mot de palestinske områdene 29. mars.

I går opplyste hæren at til sammen 2107 palestinere var arrestert.

Powell snakket med Sharon

USAs utenriksminister Colin Powell opplyste på en nyhetskonferanse i Madrid i dag at han hadde snakket med Israels statsminister Ariel Sharon. — I samtalen med statsminister Sharon denne morgenen snakket vi om møtet mitt med formann Arafat, og jeg ser fram til disse konsultasjonene, sa Powell.

USA har ifølge Israels tidligere statsminister Benjamin Netanyahu besluttet å drepe Iraks president Saddam Hussein. Selv antyder han at man bør drepe Yasser Arafat samtidig.

- Drep Saddam og Arafat

Tidligere statsminister Binyamin Netanyahu sier at USA planlegger å drepe Saddam Hussein, og at de burde drepe Yasser Arafat samtidig. - Vår oppgave nå er å overbevise USA om at sammen med Saddam må også Arafat gå, sa Netanyahu til den israelske hærens radio.

Netanyahu var israelsk statsminister fra 1996 til 1999 og har fortsatt å være en aggressiv kritiker av statsminister Ariel Sharon, som han mener opptrer for forsiktig overfor palestinerne.

Netanyahu har flere ganger foreslått at hele den palestinske administrasjonen skal oppløses og Arafat sendes i eksil.

ARRESTERER PALESTINERE: Den israelske hæren bekrefter at over 4000 palestinere er tatt til fange.
Foto: REUTERS/SCANPIX