I tillegg til å slåss mot flere hundre skogbranner, står nye prøvelser i kø for brannfolkene i California. En hetebølge er nemlig i ferd med å bygge seg opp over delstaten.

Flere enn 330 skogbranner feier over den amerikanske delstaten. Mest utsatt er turistmagneten Big Sur, i tillegg til småbyen Goleta utenfor Santa Barbara.

Siden den første skogbrannen oppsto 20. juni, har over 2.000 kvadratkilometer med skog blitt flammenes rov. De fleste brannene startet trolig av lynnedslag i den svært tørre skogbunnen, men myndighetene tror også at flere kan være påsatt.

Brannvesenet i delstaten kjemper innbitt for å få kontroll over flammene, men arbeidet er vanskelig.

Bedre blir det ikke av at meteorologene har varslet at en hetebølge er på vei, og at temperaturen vil stige til nærmere 40 grader i begynnelsen av uken.

Guvernør Arnold Schwarzenegger har reist på kryss og tvers av California den siste tiden for å få overblikk over omfanget og å vise sin støtte til brannfolkene.

Han har også fått inn 400 medlemmer av nasjonalgarden som skal bistå brannvesenet med slukningsarbeidet.

En brannmann jobber mot flammene under en skogbrann i Big Sur i delstaten California. Brannvesenet jobber på spreng for å få kontroll over de mer enn 1.000 skogbrannene i delstaten.
ROBERT GALBRAITH
Over 2.000 kvadratkilometer er rammet av skogbrann i den amerikanske delstaten California. En hetebølge er under oppsving og brannfolkene i området frykter at det vil bli vanskeligere å få brannen under kontroll.
ROBERT GALBRAITH