Tidligere på kvelden kom det meldinger om at israelske gravemaskiner hadde begynt å rive ned deler av bygningen hvor kontorene til Arafat ligger.

Palestinske tjenestemenn inne i bygningen sa over telefon at de fryktet at bygningen kunne rase sammen over Arafat. Ifølge vitner ble broen mellom de to byggene revet ned, og det kunne også høres en eksplosjon i området.

En talskvinne for den israelske hæren sa at "operasjonene fortsetter" ved bygningskomplekset.

Tidligere i dag sprengte den israelske hæren flere bygg i området. To tredeler av bygningene på området ligger nå i ruiner, ifølge en reporter fra nyhetsbyrået AFP som observerer aksjonen.

Flere kraftige eksplosjoner sendte opp skyer av støv og røyk. Bygningene på området omfatter blant annet det palestinske innenriksdepartementet, flere palestinske politistasjoner og et fengsel.

Omringet i natt

Israelske stridsvogner omringet i natt Yasser Arafats hovedkvarter i Ramallah etter at fem mennesker ble drept av en palestinsk selvmordsbomber i Tel Aviv få timer før.

Det var den ytterliggående Hamas-bevegelsen som påtok seg ansvaret for eksplosjonen, den andre på 24 timer som avbrøt en seks uker lang pause i bombeangrepene.

Ikke desto mindre la statsminister Ariel Sharons regjering som vanlig skylden på Arafat for attentatet. Men Arafats selvstyremyndigheter på sin side fordømte attentatet og sa slike angrep ikke tjener palestinernes sak.

Israel krevde at 19 etterlyste palestinere som befinner seg inne i hovedkvarteret, blir overlevert. Kort etter at beleiringen begynte, ble et 20-tall palestinere arrestert, men ingen av dem skal være blant de etterlyste.

Samtidig med beleiringen av Arafats hovedkvarter, kjørte et titall stridsvogner inn i flere landsbyer i den nordlige delen av Gazastripen.

FILLEBITER: Dette var en gang en bygning i Arafats hovedkvarter-kompleks i Ramallah. I dag ble bygget sprengt i luften av israelske styrker.
FOTO: SCANPIX