Offiseren, som er sjef for en rakettartillerienhet, uttaler til avisen av bruken av klasebomber var «sinnssyk og uhyrlig».

– Vi dekket hele landsbyer med klasebomber, sier han. Klasebomber inneholder masse småbomber som spres over et stort område når bomben utløses.

Andre soldater sier at det ble skutt ut granater med fosfor med hensikt å starte branner. Det er forbudt å bruke fosfor mot mennesker, ifølge Røde Kors.

Internasjonale menneskerettsorganisasjoner har i lang tid arbeidet for et forbud mot klasebomber fordi de rammer vilkårlig og ofte skader sivile. Fordi mange småbomber blir liggende udetonert, skaper de også store minefelt hvor sivile risikerer å bli drept lenge etter at en konflikt er over.

I Sør-Libanon har 16 personer mistet livet og over 40 blitt såret av klasebomber siden våpenhvilen mellom Hizbollah og Israel trådte i kraft 14. august.

Onsdag opplyste libanesiske sikkerhetskilder at sju personer var såret i løpet av de siste 24 timene. Problemet er spesielt stort i de sentrale strøkene av Sør-Libanon hvor tusenvis av småbomber ligger strødd utover, ifølge en kilde i den libanesiske hæren.

Libanesiske menn rydder opp ved ruinene av et hus i landsbyen Aaitaroun i Sør-Libanon.
PETER ANDREWS
En gutt sitter i ruinene av et hus i Sør-Libanon.
ALESSANDRO BIANCHI