— Hva slags stat tenker palestinerne seg egentlig? spurte Israels statsminister Ariel Sharon da han besøkte åstedet og så ødeleggelsene.

Bussen var full av skolebarn, studenter og arbeidere. Over 30 ble såret i eksplosjonen i Gilo-distriktet sør i Jerusalem. Tilstanden skal være kritisk for fem. Selvmordsbomberen ble også drept.

Medisinske kriseteam var raskt på stedet, og skadde ble i all hast kjørt til sykehus. Politiet sperret av området mens de undersøkte om det fantes andre bomber i området. Politiet fortsatte tirsdag å søke etter flere selvmordsbombere.

— Vi har presis informasjon om andre planlagte selvmordsangrep i Jerusalem. Vi leter over hele byen, sa Jerusalems politisjef Mickey Levy.

Den palestinske informasjonsministeren Yasser Abed Rabbo fordømte angrepet, for det gir Israel anledning til å "trappe opp aggresjonen mot palestinerne". Den ytterliggående islamske Hamas-bevegelsen sa på telefon til nyhetsbyrået AFP at den sto bak angrepet.

- Hva slags stat?

For første gang besøkte statsminister Ariel Sharon åstedet for et selvmordsangrep, og han stilte spørsmål ved tanken om en palestinsk stat etter ødeleggelsene han så.

— Det forferdelige synet vi får her i dag etter disse morderiske palestinske handlingene er sterkere enn ord. Det undrer med hva slags stat palestinerne har tenkt å opprette. Hva snakker de om? Denne grusomme hendelsen er en fortsettelse av den palestinske terroren, og vi skal bekjempe den, sa Sharon.

Den palestinske selvstyremyndigheten avviser den ha ansvar for selvmordsangrepet.

— Vi kan ikke anklages for det. Vi avviser ethvert israelsk forsøk på å gi oss skylden eller rette fingeren mot oss, sa selvstyremyndighetens talsmann Saeb Erekat. (NTB)

INSPISERER: Israels statsminister, Ariel Sharon, kom til åstedet.
FOTO: SCANPIX