Seks personer, deriblant tre politimenn, ble drept da en bilbombe eksploderte i nærheten av det største likhuset i hovedstaden. Like mange ble såret i angrepet.

I Diyala-provinsen nordøst for Bagdad ble fem mennesker drept i ulike angrep. Men det ble også rapportert om en selvmordsaksjon i den nordlige byen Tall Afar og et angrep på en militærkolonne i nærheten av Abu Ghraib, som ligger vest for hovedstaden.

En militær talsmann opplyser at irakiske styrker har pågrepet lederen for en nasjonalistisk opprørsgruppe som kaller seg 1920 Revolusjonsbrigadene.

Den statlige TV-kanalen Iraqiya melder at pågripelsen skjedde i landsbyen Kharnabat, i nærheten av Abu Ghraib. Sju andre medlemmer av gruppen skal også ha blitt tatt til fange.

Sunnimuslimene i Irak begynte feiringen av fastemåneden ramadan lørdag. Sjiamuslimene i landet venter til mandag før de tar fatt på årets fastemåned.

BLODIG: To mennesker, blant dem en politimann, ble drept og 17 såret da en bilbombe eksploderte utenfor en romersk-katolsk kirke i Bagdad søndag.
scanpix