Flyet nødlandet på Arlanda flyplass utenfor Stockholm ved 17.40-tiden torsdag, bare 15 minutter etter at det hadde tatt av.

Røyklukten var så sterkt at de 180 passasjerene og sju besetningsmedlemmene ble evakuert ved hjelp av flyets sklier. Det tok for lang tid å få trapper ut til det fullsatte flyet. En passasjer ble lettere skadet under evakueringen.

— Flyet var fullt og tungt og det var ganske vanskelig å gå ned, sier pressetalskvinne i SAS Mimmi Hildebrand til det svenske nyhetsbyrået TT.

Hva som var årsaken til den kraftige røyklukten, er foreløpig ikke klarlagt. Det var først mistanke om kabelbrann, men torsdag kveld ble det antydet at lukten han ha kommet fra utpresset olje som ble forbrent.

— Vi har ikke fått svar fra teknikerne som undersøker flyet. Uansett blir nok havarikommisjonen koblet inn ettersom det ble en nødevakuering, sier Hildebrand.

Flyet, som var av typen Boeing 737, tok av fra Arlanda klokken 17.23. SAS satte torsdag kveld opp et ekstrafly som ved 20-tiden skulle frakte de 180 passasjerene til Göteborg.

(NTB)