Skrekkslagne så elevene ved Gutenberg Gymnasium i Erfurt først at to av skolens lærere og en politimann ble skutt og drept av en bevæpnet menn.

Deretter meldte politiet at gjerningsmannen hadde forskanset seg inne i bygningen, og holdt et ukjent antall elever som gisler,

Fant 18 døde

Ved 15.30-tiden meldte politiet i Erfurt at hele 18 var drept. På en pressekonferanse klokken 16.15 sa politiet at den 19 år gamle mannen hadde skutt og drept 17 personer før han skjøt seg selv.

De drepte er ti menn og sju kvinner, blant dem to jenter. Seks mennesker ble såret. Hele dramaet varte i fire timer.

Ifølge Netzeitung.de er 14 av de døde lærere.

Det ble tidligere meldt at det var to gjerningsmenn, men politiet tror nå at det kun dreier seg om en person og at han er død.

Var utvist fra skolen

19-åringen ble utvist fra skolen på slutten av skoleåret i fjor eller på begynnelsen av dette året, sier politiet.

— Det er døde overalt i skolen, sa en polititalsmann.

Politiet som først rykket ut til skolen der skytingen foregikk, ble også beskutt, og en politimann er drept. To døde lå ved inngangen. I gangen og på toalettet lå flere drepte, forteller politiet.

180 elever ble brakt i sikkerhet.

Panikk

Et øyenvitne forteller at en mann løp rundt i skolens korridorer med et skytevåpen. Det skal ha brutt ut full panikk i skolebygningen, hvor omtrent 750 i alderen 10-19 år.

Det var stor forvirring om det som foregikk ettersom det tok tid å få elever ut, samtidig som situasjonen var svært kritisk.

Bønn om hjelp

Et vitne sier til tysk fjernsyn at han hadde sett en plakat med en bønn om hjelp henge ut av et vindu.

— Det var skremmende. Jeg så denne store plakaten med "hjelp" på, og i bakgrunnen beveget folk seg. Jeg kunne ikke se om det var lærere eller elever, sa vitnet.

BLODBAD: Store politistyrker ankom skolen i Erfurt til det de antok var et gisseldrama. Da skolen ble stormet, fant politiet 18 døde. FOTO: TYSK FJERNSYN (N24)