— Informasjonen vi har er at det dreier seg om 18 ungdommer, sa en talsmann for lokale myndigheter, Juan Maria Calles, til spansk radio søndag. To skal ha blitt funnet i live.

De omkomne, en gruppe spanjoler i alderen 18-40 år, er trolig omkommet etter at en gassflaske er blitt stående med åpen ventil natten over på kjøkkenet i herberget i nærheten av den lille landsbyen La Todolella i Castellón-provinsen.

Det var en gruppe på rundt 50 mennesker fra landsbyen La Todolella, som bare har 140 innbyggere, som hadde leid Sant Cristofal-herberget for å feire en bursdag i helgen.

De fleste gikk hjem etter festen, men de 18 ble igjen for å sove på herberget, ifølge avisa El Pais. De omkomne ble oppdaget søndag ettermiddag, og har trolig dødd mens de sov, etter å ha festet utover natten.

Ifølge El Pais kan ulykken skyldes at festdeltakerne skrudde på gassovner for å holde varmen. Det har vært kaldt i området i helgen.

Sant Cristofal-herberget er en bygning fra det 15. århundret som ofte blir brukt som utgangspunkt for fjellturer, sykkelturer og ridning i nærheten av den pittoreske lille middelalderlandsbyen.

Ulykken er den verste gassulykken i Spania på 15 år. Lokalbefolkningen er sjokkskadd etter nyheten, og myndighetene i Valencia-regionen har sendt krisepsykiatriske team for å hjelpe de pårørende.