Kvinnen som bare er identifisert som Nazanin, sa i retten at hun drepte mannen i selvforsvar i mars 2005 da hun var 17 år gammel, ifølge avisen Etemad.

Avisa skriver at hun og hennes niese hadde vært ute med sine kjærester da to menn begynte å trakassere dem og deretter prøvde å voldta dem.

– Jeg begikk drap for å forsvare meg selv og min niese. Det var ikke meningen å drepe ham. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre fordi ingen kom for å hjelpe oss, sa hun i retten ifølge Etemad.

EU og internasjonale menneskerettighetsorganisasjoner har forsøkt å presse Iran til å slutte å henrette ungdom som er under 18 år. Iran svarer at mindreårige ikke blir henrettet, og at det også er lagt fram et forslag om å forby henrettelse av dem som begår forbrytelser når de er mindreårige.

Fredag meldte iranske medier om årets første henrettelse. 81 mennesker ble henrettet i Iran i løpet av 2005, ifølge en opptelling som er gjort av nyhetsbyrået AFP.

Forbrytelser som kan føre til dødsstraff i Iran, er blant annet drap, voldtekt, væpnet ran, gudsfornektelse, blasfemi, alvorlig narkotikasmugling, utroskap, prostitusjon, forræderi og spionasje.