Ti personer er drept, opplyste myndighetene fredag.

Det var fredag uklart om de ti drepte var tømmerhoggere eller medlemmer av FARC-geriljaen.

Tømmerhoggerne ble tatt til fange onsdag i nærheten av byen Riosucio i Choco-provinsen i nærheten av Panama.

–170 gisler er tatt til fange. Og det verste er at det var en massakre, og at ti personer er bekreftet døde, drept av FARC, sier Chocos guvernør Julio Ibarguen.

Sjefen for de colombianske styrkene, Carlos Ospina, sa fredag at 57 av gislene var satt fri, og hevdet de drepte var soldater fra FARC, drept i kamp med paramilitære styrker.

Det fjellrike området mellom elva Atrato og Stillehavskysten kan bare nås med båt, noe som vanskeliggjør arbeidet med å få frigitt gislene, ifølge myndighetene.

FARC er den største opprørsgruppa i Colombia, med rundt 17.000 menn og kvinner under våpen. I over 40 år har de kjempet mot regjeringshæren.

Opprørene sier tømmerhoggerne jobbet for et selskap som drives av en paramilitær organisasjon, og at de var erklært som et militært mål.

– Nå som Uribe skal ta fatt på nye fire år som president, vil FARC vise at de langt fra er overvunnet. Hvis det blir fredssamtaler de neste fire årene, ønsker FARC å begynne samtalene med et sterkt utgangspunkt, sier sikkerhetsanalytiker German Espejo ved tenketanken Sikkerhet og demokrati.

Choco har tidligere vært kontrollert av høyreorienterte paramilitære grupper, som etter planen skal levere fra seg sine våpen som en del av en demobiliseringsavtale med regjeringen. Espejo sier FARC posisjonerer seg for å ta kontroll i området.