Det opplyser en talsmann for det brasilianske flyvåpenet. I alt 228 personer var om bord i flyet da det styrtet for en knapp uke siden da Airbus-maskinen med 228 mennesker om bord var på vei fra Rio de Janeiro til Paris.

Vrakrester funnet

Lørdag morgen ble det bekreftet at to døde menn var funnet sammen med vrakrester fra Air France-flyet. De to omkomne mennene blir nå fløyet til den brasilianske byen Recife, hvor de skal obduseres, skriver Aftenposten.no.

Funnet gir nytt håp for at de etterlatte kan få svar på hva som skjedde med deres kjære i den mystiske flyulykken. Mange har måttet forberede seg å aldri finne ut hva som skjedde da flyet forsvant fra radaren natt til mandag for en uke siden.

Samtidig fortsetter søket etter flyet — og flere svar, skriver CNN.com.

- Gir nytt håp

  • Da jeg hørte om denne ulykken fikk jeg beskjed om at det verken var vrakrester eller kropper å finne, sier Nelson Faria Marinho, far til en av de savnede passasjerene til Globo News Television.

— Nå kommer alt til overflaten. Det er vrakdeler. Det er funnet omkomne. Dette gir meg nytt håp. Som far kan jeg ikke tenke på det verste. Det går ikke, sier han.

_Les også:

Datteren overtar etter Karsten Moholt

Skulle vært siste jobbreisen_

Fant reservasjonskode

Videre ble det også funnet en ryggsekk og en stresskoffert. Sistnevnte skal ha inneholdt en reservasjonskode fra Air France og en laptop, og det skal i tillegg være funnet en gassmaske, opplyser brasilianske luftforsvarstalsmenn til CNN.

Vrakdelene ble oppdaget fra luften, og søksområdet er nå utvidet å omfatte 200.000 kvadratkilometer. Det tilsvarer et område på størrelse med hele Storbritannia.

Det er vanskelig å anslå hvor flyet har krasjet, siden vrakrester og de to omkomne har blitt dratt med av havstrømmer og vind de seks dagene de har ligget i vannet.

Kan ha falt i fire minutter

Funnet av omkomne kan gi svar på mange spørsmål for både de etterlatte og for etterforskere av flyulykken.

— Selv om de ikke finner mer av flyet, så kan dette gi noen svært viktige pekepinner på hva som skjedde, sa Mary Schiavo, tidligere hovedetterforsker for det amerikanske transportdepartementet.

Hun mener at en obduksjon av de to omkomne vil avsløre mye av hendelsesforløpet. Har de vann i lungene kan det tyde på at flyet traff vannet inntakt, mens eksplosjonsskader kan gi andre svar.

Nå håper etterforskere å finne den sorte boksen som var ombord i flyet.

Schiavo uttalte at de fire minuttene flight AK 447 sendte ut feilmeldinger er svært lenge. De fire minuttene kan ha vært tiden det tok flyet å falle ned fra 35.000 fot.

_Les også:

— Fløy med «feil» hastighet

— Ligner på Lockerbie

Marinen leter etter vraket_

HO
REUTERS/SCANPIX
AP/SCANPIX