30 andre ble skadd i brannen i den sju etasjer høye bygningen, opplyser en talsmann for det franske innenriksdepartementet.

Over to hundre brannfolk kjempet i flere timer mot flammene, som fylte trappeoppgangen helt opp til taket av bygningen.

Årsaken til at det begynte å brenne i den falleferdige leiegården fra 1920-tallet, på hjørnet av Boulevard Vincent-Auriol og Rue Edmond-Flamand, er ikke kjent.

Ifølge en talsmann for brannvesenet på stedet, Jacques Dauvergne, oppsto brannen trolig i trappeoppgangen i tredje etasje, og spredte seg derfra videre oppover.

— De fleste av ofrene døde av røykforgiftning, forteller Dauvergne.

— Det brøt ut full panikk, mange ville hoppe ut av vinduene og barna gråt, forteller vaktmesteren Oumar Cisse som selv bodde i gården.

— Døren vår var helt overtent og sønnen min forsøkte å slokke med vann da brannmennene kom og reddet oss. Naboenes mistet barna sine, forteller en sjokkskadet Cisse.

Brannvesenet mottok melding 17 minutter over midnatt, og kort tid etter var 50 brannbiler og mannskaper fra 22 brannstasjoner på plass.

Ifølge fransk politi bodde det rundt 130 mennesker i gården, nærmere 100 av dem barn. Beboerne kom fra de afrikanske landene Mali, Senegal, Elfenbenskysten og Gambia, og hadde fått leilighetene med støtte fra den private organisasjonen France Europe Habitat som eide og drev gården.