Bomben skal ha blitt utløst utenfor et sykehus.

Byens borgermester Muaid al-Amiri sier det ble brukt en bilbombe i angrepet og at det var rettet mot en rekke verksteder og butikker. En bygning med flere etasjer skal ha blitt fullstendig ødelagt, og flere personer er trolig begravet i restene av huset.

Rundt 25 personer ble såret i angrepet i Mahmudiya, som ligger rundt 3 mil sør for den irakiske hovedstaden Bagdad.

– Det var tre av oss og en ung gutt som satt i butikken og solgte reservedeler til biler, da det smalt. Deler av taket falt ned på meg, sier Sadeq, en av de sårede som ble fraktet til sykehus.

Demonstrasjon

Søndag flokket flere tusen irakere til den hellige byen Najaf for å delta i en stor demonstrasjon mot USA mandag. Den mektige sjialederen Moqtada al-Sadr har oppfordret sine tilhengere til å delta i demonstrasjonen for å markere at det er fire år siden Bagdad falt.

– Det skal være en irakisk demonstrasjon i alle irakeres navn. Vi skal heise det irakiske flagget og irakiske bannere og kreve at okkupantene drar, sier av Sadrs medarbeidere til nyhetsbyrået AFP.

Sadr oppfordrer også alle irakiske soldater til å avslutte samarbeidet med amerikanske soldater og skriver i en uttalelse at hans gerilja vil konsentrere sine angrep mot amerikanere og ikke irakiske soldater.

– Dere i den irakiske hæren og de irakiske politistyrkene, ikke gå sammen med okkupantene ettersom de er dere erkefiender, heter det i uttalelsen.

Irakiske militærmyndigheter innfører forbud mot kjøretøyer i sentrum av Bagdad på grunn av frykt for terroraksjoner i forbindelse med de varslede demonstrasjonene mandag.

Soldater drept

Fire amerikanske soldater ble drept i angrep sør for Bagdad søndag, ifølge en uttalelse fra amerikanske militærmyndigheter. Samme dag døde to soldater som ble såret i kamper i provinsene Diyala og Salahuddin. Det var ikke umiddelbart klart når de to soldatene pådro seg skadene.

Søndag ble det også kjent at fire amerikanske soldater ble drept i en bombeaksjon i den irakiske provinsen Diyala lørdag. Opprørere i Diyala-provinsen har trappet opp angrepene mot de utenlandske styrkene de siste månedene.

Amerikanske soldater pågrep søndag et ledende al-Qaida-medlem i Bagdad. Ifølge de militære myndighetene er det snakk om en nær medarbeider til al-Qaidas Bagdad-ledelse, og han skal stå bak en rekke dødelige bombeangrep i den irakiske hovedstaden.