Protesten skal være den største denne uken.

Demonstrasjonen lørdag ettermiddag var fredelig. Men 250 mennesker er blitt skadd og 200 arrestert under voldelige sammenstøt mellom demonstranter og politi tidligere i uken.

Demonstrasjonene startet etter at et lydopptak hvor Gyurcsany innrømmet å ha løyet for å vinne valget i april, ble lekket ut og offentliggjort.

Opposisjonen, med det høyreorienterte Fidesz i spissen, hadde tidligere planlagt en storstilt massemønstring lørdag, men avlyste denne torsdag. De regjerende sosialistene advarte om at en slik massemønstring kunne føre til en oppblussing av volden.

Likevel var det ventet at flere tusen Fidesz-tilhengere lørdag ville komme til Budapest fra landsbygda for å vise sin støtte til partiet – og sin motstand mot regjeringen.

– Det kommer flere og flere folk, og det vil bli veldig folksomt her i kveld, sier Aletta Peller (31), som kom til Budapest fra byen Veszeprem nordvest i landet.

Politiet har gitt høyreekstreme grupper og fotballpøbler skylden for de voldelige opptøyene.

Mangemillionæren Gyurcsany fastholder at han ikke har noen planer om å trekke seg som regjeringssjef. Han varsler også at de tøffe økonomiske reformene som må til for å få landets budsjettunderskudd på 10,1 prosent under kontroll, vil bli gjennomført som planlagt.