En ungdomsgjeng skal ha plaget en familie nord for Karlskrona i Sverige. Natt til lørdag tok familiefaren fram haglgeværet og skjøt og drepte en 15 år gammel gutt.

En 16-år gammel kamerat av den drepte ble alvorlig, men ikke livstruende, skadd.

Den 50 år gamle mannen som skjøt, ble lørdag morgen pågrepet, mistenkt for drap og drapsforsøk. Han varslet selv politiet om den tragiske hendelsen og har innrømmet de faktiske omstendighetene.

Mopedgjeng

Skytingen fant sted ved en gård utenfor Rödeby i Blekinge rundt halv to natt til lørdag. Fem eller flere ungdommer på mopeder hadde kommet til den avsidesliggende gården.

Familien på gården har forklart at de flere ganger er blitt trakassert av mopedgjengen fra Rödeby. Trakasseringen har særlig gått ut over familiens sønn.

Denne natta rant det over for familiefaren. Han tok fram haglgeværet og skjøt. 15-åringen ble trolig drept momentant. Hans 16 år gamle kamerat ble såret og ble senere fraktet med ambulanse til sykehuset i Karlskrona, der han lørdag ble behandlet for alvorlige, men ikke livstruende, skader.

Anmeldt

Familien har flere ganger anmeldt mopedgjengens trakassering til politiet, bekrefter Blekingepolitiets informasjonssjef Tomas Pärklo.

– Vi har fått inn tre anmeldelser, den siste i september i år, sier han.

Anmeldelsene har også dreid seg om skadeverk. Ved et tilfelle ble familiens bil sprayet ned med maling, og ved et annet tilfelle ble gårdens postkasse ødelagt.

I en av anmeldelsene har familien navngitt flere av dem som deltok i trakasseringen. Blant dem var 16-åringen som ble skutt og såret natt til lørdag.

Rödeby, et samfunn med drøyt 5.000 innbyggere, var lørdag preget av sjokk etter hendelsen. Krisepersonell fra Karlskrona var lørdag til stede ved skolene i Rödeby, dit mange av stedets ungdommer kom for å prate om nattens tragiske hendelse.

DRAGO PRVULOVIC