— Opprørerne har de siste to dagene lidd tap av 141 drepte og 197 pågrepne, sa forsvarsminister Saadoun Dulaimi lørdag formiddag. Han la til at fem irakiske soldater er drept og tre såret i kampene med opprørerne.

Irakiske og amerikanske soldater innledet natt til lørdag en militæroperasjon i Tal Afar. Operasjonen er satt i gang for å slå ned på aktive opprørsgrupper i området, uttalte landets statsminister Ibrahim Jaafari lørdag morgen.

— Irakiske soldater innledet operasjonen på min ordre for å fjerne de gjenværende terroristelementene i byen Tal Afar, skriver Jaafari i en uttalelse.

— Soldatene blir støttet av amerikanske styrker, fremholder statsministeren.

Ifølge forsvarsminister Dulaimi vil jakten på opprørere bli utvidet til flere byer.

— Vi sier til Ramada, Samarra, Rawa og Qaim at vi kommer. Det vil ikke finnes noe sted terroristene, de kriminelle og blodsugerne kan gjemme seg, sier Dulaimi.

Irakiske myndigheter mener Tal Afar blir brukt som innfartsåre til Irak av utenlandske opprørere, som er med på å gjennomføre dødelige opprørs- og selvmordsangrep.

— Opprørerne har drevet folk fra hjemmene sine. De vil nekte innbyggerne i Tal Afar en fremtid i et demokratisk og fredelig Irak. Vi ønsker å garantere dem disse rettighetene, heter det i statsministerens uttalelse lørdag.