14 mennesker er sendt på sykehus etter sammenstøtene.

Bakgrunnen for opptøyene er beskyldninger om at en politimann tidligere denne uken ødela en koran da han skulle sjekke identitetspapirene til en irakisk innvandrer på en av byens kafeer. Konstabelen skal ha revet den hellige boken i stykker før han trampet på den.

Fredag deltok over 1.000 muslimske innvandrere i en protestmarsj som endte ved nasjonalforsamlingen ved Omonia-plassen i sentrum av den greske hovedstaden. Mange ropte «Gud er stor» og viftet med utgaver av Koranen i det som var den andre demonstrasjonen etter hendelsen på kafeen.

Demonstrantene hadde også plakater der det sto «Ikke rør innvandrerne!»

Etter hvert utartet markeringen til opptøyer, til tross for at arrangørene ba folk om å ta det med ro. Et mindretall av demonstrantene gikk løs på politiet med steiner og kjepper, og flere biler ble veltet. Politiet svarte med tåregass.

14 skadd

Sju politifolk og sju innvandrere måtte få behandling på sykehus, opplyser politiet. Både lokale fastboende og turister sto og kikket på mens sammenstøtene pågikk.

– Vi ønsker å leve her i fred, og vi vil ikke ha noe trøbbel. Men vi mener politimannen må straffes, sier Said, en 30-åring fra Egypt som deltok i fredagens demonstrasjon.

– Vi vil at folk viser oss respekt, sa en annen demonstrant.

Greske myndigheter lover at beskyldningene skal etterforskes, men sier at én enkelthendelse uansett ikke kan rettferdiggjøre opptøyene i Aten.

Også torsdag ble det begått hærverk i byen i forbindelse med en demonstrasjon mot den påståtte vanhelligelsen av Koranen.

En organisasjon kalt Muslimsk union har anmeldt politimannen.

– Stort raseri

Ifølge lederen for organisasjonen Ut med rasisme er innvandrere i Hellas nå rasende.

– Det som skjedde onsdag, var strået som brakk kamelens rygg, sier Vasso Akrivou.

Tusener av innvandrere kommer hvert år til Hellas etter å ha blitt smuglet gjennom blant annet Tyrkia. Mange er unge menn fra muslimske land som håper på et bedre liv i Vesten, men et stort antall blir boende i overfylte leiligheter uten mulighet til å få seg jobb. Flere opplever å bli arrestert for småkriminalitet, og politiet i Hellas har også blitt beskyldt for vold mot fengslede innvandrere.

FN-kritikk

Tidligere i mai ble en gruppe innvandrere i Aten angrepet av høyreekstreme ungdommer, og minst tre personer ble sendt på sykehus.

Hellas anklages av FN for ikke å behandle asylsøknader på skikkelig vis ettersom så å si alle søknadene blir avslått. Mottaksapparatet er også dårlig, med tusenvis av asylsøkere som lever i slumlignende forhold i blant annet havnebyen Patras.

Greske myndigheter sier på sin side at landet ikke har kapasitet til å ta imot den store strømmen av innvandrere og har bedt andre europeiske land om hjelp til å takle problemet.