Selvmordsbomberen skal ha operert alene.

Palestinernes president Yasser Arafat fordømmer bombeangrepet.

— Den palestinske ledelsen er imot angrep på palestinske og israelske sivile. Vi forkaster slike angrep mot sivile, sa Arafat til journalister utenfor sitt hovedkvarter i Ramallah.

En talsmann for den ytterliggående gruppen Islamsk jihads væpnede gren sa mandag til nyhetsbyrået AFP at gruppen sto bak angrepet.

Alvorlige skader

For mange av de 48 skadde, er skadene alvorlige. Ifølge israelsk radio og TV ble det brukt en bilbombe i angrepet. Bilen var fullastet med eksplosiver da den gikk i luften ved siden av bussen.

Bussen var på vei fra byen Afula i Israel til Hadera da eksplosjonen skjedde i byen Pardes Hanna.

Voldsom eksplosjon

Ifølge øyenvitner ble bussen totalt ødelagt i den voldsomme eksplosjonen.

— Jeg var 60 meter fra busstasjonen, og jeg hørte eksplosjonen. Bussen ble komplett smadret. Jeg så bussen gå opp i flammer, sa et øyenvitne til israelsk radio.

En høytstående rådgiver hos Israels statsminister Ariel Sharon sa etter angrepet at "palestinernes leder Yasser Arafat er den som er å anklage for det dødelige bussangrepet".

Arafat har også tidligere tatt kraftig avstand fra selvmordsangrep mot israelske sivile.

USA gir Arafat skylden

— Presidenten fordømmer det siste angrepet på Israel. Dette er nok en påminnelse om hvor viktig det er at fred blir etterstrebet, og at terror blir stanset, sa talsmann for Det hvite hus, Ari Fleicher.

Talsmann for det amerikanske utenriksdepartementet, Richard Boucher, la skylden på den palestinske selvstyremyndigheten.

— Vi har tenkt lenge nå at den palestinske selvstyremyndigheten har vært for slapp med å stanse terrorisme i sine områder, sa Boucher.

(NTB)